Om os

Brandbygegaard

Brandbygegaard, som er hjemsted for Vinhuset Kvist & Vitus, Det Flydende Forlag samt Brandbygegaard Bryghus, udgør en helhed og rummer en række forskelligartede arbejdsopgaver, der alle varetages af Søren Sørøver og Lone Landmand. Gården ligger kystnært og frodigt lige nord for Horsens fjord. Du kan følge med i de daglige opgaver på siden www.lonelandmand.dk

 

Dyrkningen af frugter, bær, grøntsager m.m. finder sted uden brug af kunstgødning, sprøjtegifte eller anden form for menneskeskabt kemi, og er således over niveau i henhold til økologireglerne, hvor man eksempelvis gerne må sprøjte med svovl i vinmark og æbleplantage. Gården har økologisk autorisationsnummer 856372.

Såvel druer som æbler anvendes på stedet, og i gårdens lille vinhus skabes forskellige mousserende vine på champagnemetoden, grappa, gin og vodka. I vinterhalvåret brygges øl på indkøbt økologisk malt og humle, og såvel vine som øl kan købes til de arrangementer med bl.a. levende musik og middage, som finder sted i løbet af sæsonen.
Nærmere beskrivelser og billetter findes på www.odderbilletten.dk 


 

Der er 28 hektar jord til gården, men kun ca. 1/10 bruges til dyrkning – resten er lagt ud til natur. Sørens Sø ligger mellem gården og den gamle fredskov, der er plantet ny skov i noget af arealet og engen går næsten ud til Lerdruphavet. Den dyrkede del består af ½ hektar vinmark med røde druer, 1 hektar æbleplantage med forskellige æblesorter samt en stor køkkenhave, et stykke med bærbuske og et drivhus.
 
Dyreholdet er en vigtig del af mangfoldigheden og livet på gården. Skotsk højlandskvæg, hvide og sorte får, lam, mufloner, geder, uldgrise, høns, løbeænder og sorthvidbrystede ænder, gæs og kaniner går udendørs i folde og i haven, hvor deres behov og adfærd tilgodeses. 
Vi har gennem årene dyrket så tæt på det naturlige som muligt – med det i betragtning at dyrkning som sådan er kultur. Sammenhængene mellem jorden, mikroorganismerne, insekterne, fuglene, hus- og vilddyrene, planterne og menneskene er det bærende livsgrundlag; også her. Det handler om omhu, omsorg og forståelse – ikke mindst for egen ubetydelighed.

 

Om vinteren, når jord og planter kræver mindre pasning, er der tid til at skrive bøger – både romaner og faglitteratur, og udgivelserne varetages også på Brandbygegaard via Det Flydende Forlag.
 

 

Fra kørelade til kulturhus

 

Brandbygegaards gamle kørelade, med høj bevaringsklasse ved Slots- og Kulturstyrelsen, istandsættes med henblik på anvendelse som forsamlingslokale til kulturarrangementer m.m. samt vineri.

LAG Odder-Hedensted har bevilget 342.000 kr. til projektet og beløbet anvendes til henholdsvis entreprenør, VVS samt el i første del af ombygningen.

 

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet